Český rozhlas v “zajetí” Bangy, Halíka a spol. Ty, český ovčane, plať a na nic se neptej!

Přesně před týdnem, tj. 12. 4. 2017 jsem zveřejnila otevřený dopis – email směřovaný panu šéfredaktorovi rádiové stanice Dvojka Českého rozhlasu, panu Gromanovi. Kopie byla zaslána i jeho zástupkyni a také ombudsmanovi ČRo. Znění tohoto dopisu – emailu je možné dohledat nejenom na mých webových stránkách iszc.wordpress.com či FB.

Do dnešního dne jsem se odpovědi ze strany Českého rozhlasu nedočkala!!!

Shodou okolností byl dnes, tj. 19. 4. 2017 do vysílání Dvojky ČRo zařazen kontaktní pořad s panem ombudsmanem ČRo, panem doktorem Pokorným. Položila jsem mu písemně pár otázek, které přikládám níže, avšak opět jsem se odpovědí nedočkala. Paní moderátorka, jejíchž schopností si mimochodem velmi vážím, protože je to zkušená profesionálka v oboru, prý nezodpovězené dotazy panu doktorovi Pokornému přepošle a ten prý na ně v co nejkratším čase odpoví.

Tak tedy uvidíme, jestli se vůbec někdy dočkám odpovědi, kdy vlastenec Ortel a jeho písničky budou v rámci vyváženého vysílání na Dvojce ČRo vysílány a vyváží tak nestoudného pana Bangu urážejícího ženy a pana profesora Halíka povyšujícího se nad většinu národa, která je podle něj jen obyčejný nevzdělaný plebs.

Níže přikládám text mého druhého dotazu směrem k ČRo Dvojka, který mi zatím také nebyl zodpovězen.
Vážený pane ombudsmane Českého rozhlasu, pane doktore Pokorný,

přesně před týdnem, tj. 12. 4. 2017 jsem odeslala otevřený dopis – email panu šéfredaktorovi Dvojky ČRo, panu Gromanovi. V kopii byl odeslán i Vám.

Ráda bych se zeptala, zda má Český rozhlas, jako veřejnoprávní médium placené i z mých financí, ze zákona povinnost odpovědět na můj dotaz a v jaké lhůtě.

Svůj původní dotaz vyjádřený v otevřeném dopisu – emailu také nyní zjednodušeně zopakuji. Možná na něj již odpovíte.

“Český rozhlas má být vyváženým médiem veřejné služby, kdy není dávána přednost pouze jedné straně. Proto se ptám, kdy z rozhlasových vln Dvojky ČRo zazní písničky skupiny Ortel. Jestliže na této stanici může zaznívat pan Radoslav Banga alias Gipsy, který se nevybíravým a zcela neslušným způsobem chová na prestižní společenské události a jeho vyjadřování vůči ženám v jeho písních je krajně nevhodné a necivilizované, pak nevidím důvod, proč by skupina Ortel s vlasteneckými texty nemohla být také zařazena do playlistu. Kdy tedy mohu na Dvojce ČRo očekávat skupinu Ortel?”

Předem Vám mnohokrát děkuji za Vaše odpovědi,

Ing. Karin Szczyrbová

Leave a comment